Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A fórumon megfogalmazott kérések célba juttatása

2012.04.23

 

Tisztelt Botka Sándor képviselő úr!

 

Alulírott Turbucz László Nagykáta Körte utca 82 szám alatti lakos azzal a kéréssel fordulok Önhöz, -a fórumunkon megjelenő egyetlen képviselőhöz-, hogy az „Állítsuk meg Nagykáta város szemétbányává válását!” címmel megrendezett lakossági fórumon elhangzott, a lakosság részéről megfogalmazódott igények/kérések érvényre jutását esküjéhez híven képviselje! Kéréseinket terjessze a testület elé és a legjobb tudása szerint markánsan álljon ki, érveljen annak szükségessége mellett!

Emlékeztető a kéréseinkről:

 

-Az önkormányzat kezdeményezzen egy szemétszedési akciót, melynek a felajánlásokon felüli költségeit vállalja is fel teljes egészében!

-A nagykátai közmunkaprogramban résztvevők egy részét a lehető legrövidebb időn belül csoportosítsák át az illegális hulladék-lerakatok felszámolásához!

-Az önkormányzat irányítási körébe tartozó végrehajtó szervek lépjenek fel hatékonyan a szemetelés visszaszorítása ellen, de ténylegesen a szemetelőket büntetve!!!

-Az önkormányzat törekedjen arra, hogy a földtulajdonosok és „árokilletékesek” helyett a büntetés a szemetelőket sújtsa!

-Az önkormányzat törekedjen arra is, hogy a szemetelők büntetése egészüljön ki egy új büntetési tétellel, -a pénzbírságon felüli-, az illegális hulladéklerakatok felszámolásában történő aktív részvétellel!

-Az önkormányzat keressen arra megoldást, -egyúttal törekedjen annak kivitelezésére is-, hogy a jövőben előforduló mindennemű illegális hulladéklerakat úgy legyen felszámolva, hogy annak költségei többé ne terheljék a várost és annak nem szemetelő lakosságát!

-Az önkormányzat kezdeményezze és támogassa a környezettudatos életre való nevelést legalább iskolai szinten!

-Az önkormányzat kérje az illetékes felsőbb hatalmi szervek segítségét minden olyan kérésünkkel kapcsolatban, melynek kivitelezése meghaladja a saját hatáskörét és erejét!

 

Kiegészítő kérés, mely nem hangzott el a fórumon:

 

-Az Önkormányzat keresse fel a TOÖSZ-t (Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége) ennek az országosan jelentkező problémának a hatékony kezelhetősége végett! Kezdeményezzenek egy összefogást a hazánkat sújtó és egyre növekvő környezetkárosítással szemben! Ha kell akkor gyakoroljanak nyomást a felsőbb szervekre annak érdekében, hogy ez ellen a gátlástalan pusztítás elleni hatékony fellépéshez mind az önkormányzatoknak, mind pedig a rendőrségnek meglegyenek a megfelelő célirányos jogi eszközei és lehetőségei!

 

Indoklás:

 

A Nagykátán tapasztalható szemetelés mértéke már régen meghaladta az „átlagos/elfogadható” mértéket! Ebben a témakörben már hosszú évek óta nem az a legnagyobb probléma, hogy néhány igénytelen ember eldobta a használt zsebkendőjét az utcán. Itt már tudatos környezetkárosításról van szó, melynek mértéke évről-évre hatványozódva növekszik, és amelynek a helytelen kezelése miatti, illetve a belefáradásból származó közöny miatti jelenléte már Nagykáta város határain belül is több helyen felütötte a fejét! Maga a jelenség nem pusztán esztétikailag elfogadhatatlan, de egészségügyileg is! A rendkívül csúnya látvány azzal párosul, hogy egészségre és környezetre egyaránt káros anyagok jelennek meg a talajban, s vele egyszerre a levegőben is. Ez ellen fel kell lépni, ezt nem lehet már tétlenül szemlélni! „Közöny helyett közügyként kell kezelni!”

 

Nagykáta, 2012. 04. 23.

 

Segítségét előre is köszönöm!

 

Turbucz László

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.